Facebook Hesabı Silme Yöntemleri Nelerdir? – Webdunya


Facebook, insanların başkalarıyla iletişim kurabileceği ve bilgi alışverişinde bulunabileceği bir sosyal ağdır. 4 Şubat 2004’te Harvard Üniversitesi’nin 2006 çevre öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Dünyamızda en çok tercih edilen sosyal platformlardan biri olan Facebook’un 5 milyardan fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Bu kullanıcıların bir kısmı Facebook hesabını kullanmadığı halde, üyeliğinin nasıl silinmesi gerektiğini bilmediği ya da uğraşmak istemediği için aktif olmayan hesap halinde sosyal platformda yer almaktadır.

Kullanıcılara hesaplarını tamamen silme veya dondurma alternatifi sunar. Sosyal medyada çok zaman geçirdiğini düşünen ve hesaplarını kapatmak isteyen Facebook kullanıcıları, internette Facebook hesap silme ve dondurma işlemlerini yapabilmektedir.

Facebook Hesabını Dondurma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

facebook hesabi dondurma islemi nasil yapilir

Sosyal medya hesaplarınızdan sıkıldıysanız mola vermek için hesap dondurma seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçeneği kullanarak, Facebook hesabınızı tamamen silmek yerine yeniden açana kadar dondurabilirsiniz. Bu sayede daha önce biriktirdiğiniz sosyal medya bilgileriniz tamamen kaybolmayacaktır. Facebook hesabı dondurma işlemi akıllı telefon, tablet ve bilgisayarınız üzerinden bazı basit adımları izlemeniz gerekmektedir.

  • Facebook sayfasının sağ üst köşesinde bulunan ‘Hesap Ayarları’ seçeneğine tıklayın.
  • Hesap ayarları seçeneği size ‘Ayarlar ve Gizlilik, Yardım ve Destek, Görüntü Tercihleri, Çıkış Yap’ seçenekleri sunmaktadır. Buradan ‘Ayarlar ve Gizlilik’ butonuna tıklayın.
  • Sol üst köşede Ayarlar seçenekleri önünüze gelecektir. Buradan ‘Genel’ başlığında Hesabını Yönet’i seçerek sayfanın en altına inin.
  • Sağ alt köşede karşınıza ‘Hesabını dondur’ seçeneği çıkacaktır. Buraya tıklayarak güncel şifrenizi teyit ettiğiniz takdirde Facebook hesabınız geçici süre ile kapatılmış olacaktır.

Ayrıca Facebook sayfa silme bilgilerine de bakabilirsiniz.

Geçici Süre ile Kapatılan Facebook Hesaplarına Nasıl Ulaşılır?

Dondurulmuş olan Facebook hesabına sahipseniz, profilinizi sizden başka kimse göremez. Ama dondurma işlemi gerçekleşmesine rağmen Facebook Messenger uygulaması aktif olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle Facebook kişi listesinde ekli olan arkadaşlarınız profiliniz dondurulmuş olsa dahi. Facebook profil resminiz Messenger’daki sohbetlerde görünmeye devam edecektir ve arkadaşlarınız sizinle Facebook Messanger üzerinden iletişime geçebilecek ve size bir mesaj göndermek için adınızı aratabilecektir. Aynı zamanda grup yöneticileri yayınlarınızı, yorumlarınızı ve adınızı yine de görebilecektir. Eğer arkadaşlarınız tarafından mesaj almak istemiyorsanız Facebook Messenger’ı nasıl donduracağınızı da öğrenmeniz gerekmektedir.

Facebook Messanger Nasıl Dondurulur?

Facebook hesabınızın ek uzantısı olarak kabul edilen Facebook Messanger uygulamasının dondurulma işlemi tahmin edilenin aksine çok kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Facebook Messanger’ı geçici olarak kapatma işlemi Apple ve Android cihazlar için iki farklı şekilde gerçekleşmektedir.

Apple cihazlar için dondurma işleminde takip edilmesi gereken adımlar:

  • ‘Sohbetler’ seçeneğinin sol üst köşesindeki profil fotoğrafına tıklayın.
  • Hesap ayarları butonuna tıklayın.
  • Önünüze gelecek olan Facebook Bilgilerim kısmındaki ‘Hesabımı ve Bilgilerini’ sil seçeneğine tıklayın.
  • Dondur Butonu tıklayın.
  • Güncel şifrenizi teyit ederek onaylayın.

Android cihazlar için dondurma işleminde takip edilmesi gereken adımlar:

  • ‘Sohbetler’ seçeneğinin sol üst köşesindeki profil fotoğrafına tıklayın.
  • Yasal Bilgiler ve İlkeler butonuna tıklayın.
  • Dondur Butonu tıklayın.
  • Güncel şifrenizi teyit ederek onaylayın.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Silme İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

facebook hesabi kalici silme islemi

Facebook üyeliğini geri alınmayacak şekilde silme, hesabını Geçici olarak kapatmak istemeyen kullanıcılar için tercih edilen bir işlemdir. Hesabınızı sildikten sonra profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenileriniz ve üye olmuş olduğunuz gruplarınız kalıcı olarak silinmektedir. Bu yüzden karar verirken emin olmanız gerekir. Facebook hesabı silme işleminden sonra aynı kullanıcı adı ile kayıt olamaz veya kullanıcı adını başka bir hesaba ekleyemezsiniz.

Facebook hesabınızı silmeden önce bilmeniz gerekenler;

  • Eğer ki Facebook uygulaması üzerinde grup, sayfa gibi etkinliklere sahipseniz hesabınızın silinmesi halinde tek katılımcı siz iseniz grup ve/veya sayfalar da geri dönüşü olmamak kaydıyla silinmektedir. Eğer bir grup ve/veya sayfanın birden fazla üyesi var ise yöneticilik pozisyonuna bu üyelerden birini ekleyebilme seçeneğiniz oluşacaktır.
  • Hesabınızla birlikte profilde sahip olduğunuz ve paylaşımda bulunduğunuz fotoğraflarınız, gönderileriniz, videolarınızda dahil her şey kalıcı olarak silinecektir.
  • Hesabı sildikten sonra, “Facebook ile Giriş Yap” seçeneğiyle kaydedilen oyunları, uygulamaları ve web sitelerini kullanamayacaksınız.

Bu bilgiler dahilinde Facebook hesabınızı silme kararınız hala geçerliyse ‘https://www.facebook.com/help/delete_account’ linke giderek neden silmek istediğine dair bir neden seçmen gerekmektedir. İnstagram otomatik olarak sana ‘Facebook hesabını kalıcı olarak silmek istiyorsan bize bildir. Silme işlemi başladıktan sonra hesabını yeniden etkinleştiremez veya eklediğin hiçbir içeriği ya da bilgiyi geri getiremezsin’ uyarısını vermektedir. Kararın kesin silme işlemi ise ‘Hesabı Sil’ butonuna tıklayarak kullanıcı şifreni girmen gerekmektedir.

Facebook’a alternatif sosyal medya araçları bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

Kalıcı Olarak Silinen Facebook Hesabı Tekrar Kullanılabilir mi?

Silinmiş olan Facebook üyeliği tekrar kullanmak mümkün değildir. Yalnızca yeni kapatılmaya karar verilmiş ve işlem uygulanmış olan hesaplar için 30 gün boyunca geçerli hesabı geri alma işlemi uygulanmaktadır. Facebook üyeliğini kurtarmak için uygulanması gereken adımlar aşağıda verilmiştir.

  • Üyeliği silinmiş hesap için 30 gün içerisinde Facebook hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Karışınıza ‘Hesap Silme İşlemini İptal Et’ ifadesi çıkacaktır. Butona tıklayaran hesabınızı 30 gün içerisinde geri kurtarabilme hakkınız vardır.

Facebook Hesabını Kalıcı/Geçici Olarak Kapatmak Yerine Alınabilecek Alternatifler Nelerdir?

Facebook uygulamasını geçici veya kalıcı olarak kapatmak istemiyor ama sizi meşgul ettiğini ve zamanınızı aldığını düşünüyorsanız uygulayabileceğiniz alternatif yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan ilki telefon uygulamasının kaldırılmasıdır. Bu işlem için gereken adımlar;

  • Facebook uygulamasını bulun
  • Uygulama simgesine dokunun ve birkaç saniye basılı tutun.
  • Ekran titremeye başlayacak ve sonunda uygulama simgesinde bir “X” görünecektir. Devam etmek isteyip istemediğiniz sorulduğunda, “X” simgesine tıklayın ve “Sil” i seçin.

Diğer bir alternatif ise, telefonunuza ekran kilit süre işlemi uygulamaktır. Kullanmak istediğiniz sosyal ağ için, platformu kullanmak istediğiniz süreyi belirledikten sonra belirlediğiniz şekilde uyarı ifadesi alırsınız. Örneğin Facebook uygulamasını günde maximum 1 saat girmek istiyorsanız, gün içerisinde uygulamayı toplamda 1 saat kullandığınız zaman telefonunuz günlük limitinizi doldurduğunuz hakkında bilgi vererek sizi uyarmaktadır. Apple model akıllı telefon kullanan kullanıcılar için bu özellik telefon uygulamalarında mevcut olup ayarlar üzerinden ayarlanabilirken, aynı görevi gören uygulamalar üzerinden de süre belirleyici, uyarıcı kullanabilirsiniz.

Kısacası, Facebook hesabı silme yerine kullanmaktan kaçınmak için daha kolay ve iradeli olabileceğiniz alternatif çözümlerden de deneyebilirsiniz.

<

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir